Ford Transit – schimbări substanțiale pentru noua generație

12 Feb, 2014

AutoReport.ro a fost în Barcelona, acolo unde a luat contact cu cea mai nouă utilitară. Este vorba despre gama Ford Transit, cele mai mari van-uri din gama producătorului american. Modelul este disponibil în Europa cu prețuri ce pornesc de la 25.668 euro (cu TVA), pentru modelul L3H2 cu sarcină maximă de 3,3 tone și motor de 100 CP.

Ford Transit are 450 de variante de bază, flexibilitatea gamei fiind mare. Printre noutățile cu care se laudă această utilitară se numără: designul robust, grila trapezoidală caracteristică Ford, manevrabilitate și ușurință în conducere asemănătoare cu ale unui autoturism și o mulțime de noi tehnologii prezente la bord.
Noul vehicul comercial Ford Transit va asigura companiilor cel mai bun cost de exploatare din clasa sa și cea mai bună capacitate de transport atunci când va ajunge pe șoselele din Europa, la începutul anului 2014.

Noul Transit asigură clienților săi cel mai bun consum din clasa sa prin intermediul unei game extinse de modele Transit ECOnetic și oferă – în întreaga gamă – costuri de reparație și întreținere semnificativ reduse, o durabilitate excepțională, un volum de încărcare mărit și caracteristici inteligente ale spațiilor de încărcare.

Noul model face parte dintr-o strategie fără precedent în istoria Ford, care se întinde de-a lungul a 24 de luni și care presupune reînnoirea întregii game de vehicule comerciale ale companiei pentru Europa. Noul Transit se alătură modelelor Transit Custom și Transit Connect, câștigătorii premiului Furgoneta Internațională a Anului în 2013 și 2014, în timp ce Transit Courier va fi de asemenea lansat anul viitor.

„Transit, modelul navă amiral al Ford, stabilește din nou standardele în clasa sa: reducerea costurilor de funcționare, capacitate de transport mai mare și pionierat în domeniul unor noi și valoroase tehnologii,” a declarat Paul Randle, director linie vehicule, Global Commercial Vehicles, Ford of Europe. „Toate acestea însoțite de o vastă gamă de opțiuni de modele și, bineînțeles, acea durabilitate Transit.”

Noul Transit se bazează pe o platformă globală de ultimă generație și înlocuiește modele derivate din Transit mai grele din gama de vehicule comerciale Ford, alăturându-se noului model de succes Transit Custom în gama dedicată pieței europene. Ford a sărbătorit în acest an producția furgonetei Transit cu numărul 7 milioane de la lansarea legendarei mărci în 1965.

Motor eficient
Modelele Transit ECOnetic oferă cele mai bune niveluri de emisii CO2 din clasa lor, începând de la 169 g/km (cu limitator de viteză fix la 100 km/h), echivalent cu un consum mixt de 6,4 l/100 km . În comparație cu deja foarte eficienta versiune ECOnetic a vechii generații de Transit, consumul de combustibil a fost redus cu încă 6 procente.

Propulsat de un motor diesel Duratorq TDCi de 2,2 litri și 125 CP, calibrat într-un mod unic și echipat cu Auto-Start-Stop și cu inovativa funcție a Ford Acceleration Control, gama Transit ECOnetic se extinde acum la șase modele diferite de furgonete cu o masă proprie brută (MPB) de până la 3,5 tone.

Grupul motopropulsor standard al Transit include eficientul motor diesel Duratorq de 2,2 litri cu trei opțiuni de putere (100 CP, 125 CP, 155 CP) și o transmisie manuală cu 6 viteze. Clienții pot opta de asemenea pentru motoarele HDT6 de 125 CP și 155 CP care îndeplinesc standardele de emisii Euro HDT VI.

Disponibil în versiunile cu tracțiune față, tracțiune spate și tracțiune integrală, noul Transit oferă de asemenea perioade de service extinse de 2 ani/50.000 km, în timp de timpul necesar pentru mentenanța planificată la peste 150.000 km s-a redus de la 5,4 la 4,2 ore față de modelul de generație veche.

Analiza Ford asupra unui grup de 23 de elemente de reparație arată că noul model este lider în clasa sa în ceea ce privește timpii de mentenanță neplanificată; de exemplu, durata necesară pentru înlocuirea unui disc de frână spate a fost redusă de la 2,6 la 1,3 ore. Costisitoarele greșeli de alimentare sunt evitate prin intermediul sistemului unic cu potrivire standard Ford Easy Fuel.

Modelul de nouă generație a fost conceput pentru a asigura o durabilitate extraordinară. Foarte solida sa caroserie include oțeluri boron de înaltă și ultra-înaltă rezistență și oferă o garanție completă anti-perforare de 12 ani.

Supus foarte riguroaselor teste globale și standarde de durabilitate Ford pentru vehicule comerciale, noul Transit a acoperit echivalentul a 11 milioane de km de teste dificile în Europa și America de Nord – o distanță egală cu înconjurarea Pământului de 275 de ori – peste 500.000 de km din total fiind efectuați de clienți reali ai modelului Transit.

În premieră, noul model a trecut printr-o serie de teste de rezistență extremă pentru a asigura că vehiculul se comportă de o manieră sigură și previzibilă atunci când este supus celor mai grave tipuri de impacturi întâlnite în utilizarea cotidiană: unul dintre teste a implicat lovirea unei borduri de 150 de mm la 60 km/h.

Noul Transit oferă o capacitate de transport mărită cu peste 11% mai mare decât la modelul de generație veche și o serie de funcții inovative ale spațiilor de încărcare pentru un transport mai ușor și mai sigur.

Designul exterior modern și practic al modelului furgonetă ascunde o zonă de încărcare în care pot încăpea elemente cheie de lungime standard, printre care țevi sau scânduri, și care are pereți laterali mai vertical și uși laterale mai practice și mai mari. Ușile laterale dispun acum de o deschidere cu lățimea de 1.300 mm, cea mai mare din clasa sa, pentru facilitarea încărcării și descărcării cu ajutorul motostivuitoarelor.

Față de vechiul model Transit, volumul de încărcare a fost majorat cu aproximativ 10%: de exemplu, volumul maxim al furgonetei L2 cu perete despărțitor standard integral din oțel a crescut de la 10,3 la 11,2 m3, permițându-i acum să transporte patru europaleți și obiecte cu lungimea de 3,0 m de-a lungul podelei. În cea mai mare furgonetă Jumbo pot încăpea 15.1 m3 de mărfuri în spatele peretelui despărțitor.

Furgonetele sunt disponibile cu trei lungimi diferite și două înălțimi ale plafonului cu opțiuni de MPB de până la 4,7 tone. Printre noile dotări inteligente se numără:

· Treaptă integrată în bara de protecție spate cu mâner de prindere care asigură o înălțime a treptei de top în clasa sa
· Podea de încărcare ușor de curățat pentru a proteja atât furgoneta, cât și încărcătura; stratul rezistent de plastic se ridică 100 de mm pe pereții laterali pentru spălare și măturare mai facile.
· Puncte de ancorare conforme cu DIN/ISO pe pereții laterali asigură păstrarea unei podele libere
· Iluminat LED premium pentru spațiul de încărcare asigură o iluminare interioară maximă
· Elemente reflectorizante de înaltă vizibilitate îi avertizează pe ceilalți participanți la trafic că ușile din spate sunt deschise la 90 de grade
· Capacitate de remorcare de 3,5 tone pentru modelele 350 HD

Printre alte variante Transit se numără modelele Double Cab-in-Van (DCiV), Kombi și Kombi Van, plus versiunile Chassis Cab și Double Chassis Cab. Un nou model derivat Chassis Cab SuperJumbo poate fi dotat cu caroserie tip platformă sau cutie de 5 m, iar printre vehiculele de transport pasageri Transit se numără gama M2 Bus care poate transporta până la 18 persoane.

Ford va introduce complet noua gamă Transit printr-o abordare în etape, cea de-a doua fază incluzând variantele DCiV, Kombi, Kombi Van, Sasiu Cabina Simpla L5 și Sasiu Cabina Dubla disponibile începând cu ultimul trimestru 2014.

Confort superior pentru șofer

Cabina este semnificativ mai spațioasă decât la vechiul model, cu spațiu pentru umeri și deasupra capului și vizibilitate îmbunătățite, precum și cu o poziție de condus mai confortabilă cu coloană de direcție ajustabilă complet în profunzime și pe verticală.

Interiorul complet nou, cu un panou de instrumente nou și aspectuos, încorporează o serie de soluții de depozitare inteligente, printre care un raft deasupra capului pe întreaga lățime a cabinei și un compartiment mare ascuns sub scaunul dublu pentru pasageri. O priză de alimentare de 230V poate fi folosită pentru a încărca instrumente sau laptopuri fără a fi nevoie de adaptoare speciale.

Inginerii Ford au ajustat vehiculul pentru a oferi cea mai bună dinamică de condus din clasa sa, cu o manevrare mai sigură, ca la un automobil atât în orașe, cât și în afara lor. Cabina este mult mai rafinată, cu niveluri de zgomot reduse și confort îmbunătățit la drum.

Pentru a se potrivi cu rolul de birou mobil al vehiculului, poate fi solicitată o gamă largă de funcții de confort de la cele mai recente automobile Ford, printre care sistemul de conectivitate la bordul vehiculului cu activare vocală Ford SYNC cu inovativa funcție AppLink, care permite șoferilor să își controleze aplicațiile favorite de pe telefoanele inteligente prin intermediul comenzilor vocale, sistem ce va fi introdus în cursul anului 2014.

O altă tehnologie Ford SYNC unică în clasă este Asistență în Situații de Urgență, o funcție inteligentă care este concepută să acorde asistență ocupanților în apelarea operatorului local de servicii de urgență în cazul unui accident, asigurând un plus de siguranță șoferilor profesioniști.

Printre alte tehnologii de pionierat care pot de asemenea să îmbunătățească încrederea și prezența de spirit în timpul lungilor zile de muncă la volan se numără:

· Cruise Control adaptiv cu Alertă Șofer
· Alerta la părăsirea benzii
· Cameră video spate cu asistență la remorcare
· Lumini statice la viraje
· Sensor de monitorizare a presiunii in pneuri

Vehiculul oferă cea mai nouă tehnologie a Programului Electronic de stabilitate cu funcții inovative precum Control in Curba – un program unic dezvoltat de Ford conceput să încetinească vehiculul de o manieră sigură și stabilă atunci când acesta se angajează într-o curbă precum o rampă de ieșire de pe autostradă cu viteză prea mare – alături de Controlul Adaptiv al Greutății, Control al Balansării Remorcii și Sistemul de Asistență la Pornirea în Rampă.

De vânzare pe șase continente
Noua generație Transit a fost dezvoltată conform strategiei de produs One Ford fiind disponibilă pe șase continente, printre care Europa, America de Nord și alte piețe cheie din toată lumea. În America de Nord, acolo unde își face debutul Transit, modelul va înlocui gama de mare succes E-Series.

Noul Transit este acum disponibil pentru comenzi în showroom-urile europene cu livrare în primăvara anului 2014. Vehiculele pentru piața europeană sunt construite la uzina Ford Otosan din Kocaeli, Turcia, producția de serie fiind programată să înceapă la începutul anului 2014. Furgonetele Transit din America de Nord vor fi fabricate în Kansas City, împreună cu Ford F-150.

Ford oferă în România pentru clienți un pachet cu 2 revizii/5 ani/ 100.000 km la 372 EUR, TVA inclus (în acest pachet sunt incluse: filtru ulei, filtru combustibil, filtru aer, ulei motor, înlocuire lichid de frână, verificarea sistemului de aer condiționat, verificarea caroseriei și vopselei și manopera).

About the author

Related Posts

Leave a reply